Studii au demonstrat ca un om poate rezista fara mancare pana la o luna, insa nu mai mult de o saptamana fara apa, fapt ce confirma vorbe spuse de celebrul Leonardo da Vinci: "apei i-a fost data puterea de a deveni seva vietii pe pamant". Ingredientul principal al vietii, al nostru ,pe care ar trebui sa-l impartim neconditionat cu toti fratii nostri.
O descoperire stiintifica unica: apa "usoara" sau apa "vie"
De apa si de viata se leaga si o descoperire stiintifica unica realizata in urma cu 25 de ani de o echipa de cercetatori romani de la la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice din Ramnicu Valcea. Plecand de la studiul apei grele, folosite pentru dezvoltarea tehnologiilor nucleare si bogata in deuteriu, un izotop stabil al hidrogenului natural, echipa de specialisti condusa de profesorul Ioan Stefanescu, au remarcat un lucru extraordinar la „apa usoara” (rezultata prin inlocuirea unui atom de hidrogen din molecula apei cu un atom de deuteriu): 0% toxicitate, 0% urma de nenatural.
Si asa a inceput povestea unei reusite exceptionale, obtinerea in laborator si producerea pe scara larga a apei echilibrate in deuteriu, inventie care le-a adus savantilor romani recunoastere internationala si 5 medalii de aur si 3 de argint la saloanele de inventica de la Bruxelles, Geneva si Londra, Budapesta.
Apa echilibrata in deuteriu se pare ca a existat insa pe Pamant cu milioane de ani in urma, precursoarea fiind apa de ghetar. O echipa de exploratori au descoperit pe inaltimile Tibetului un sat in care oamenii pareau ca vin din alt timp, iar sanatatea si longevitatea lor depaseau cu mult media populatiei umane. Secretul lor era sursa de apa - un ghetar vesnic care s-a dovedit ca avea o concentratie in deuteriu cu mult redusa fata de cea obisnuita. Oamenii hunza de care vorbeam in emisiunea trecuta.
In prezent insa, obtinuta in Romania prin metode tehnologice precise si cu aparatura de ultima generatie, „apa usoara” si-a castigat renumele de „apa vie” tocmai pentru proprietatile sale deosebite datorate concentratiei scazute in deuteriu, responsabil pentru imbatranirea organismului si nu numai. Beneficiile apei usoare - creste spectaculos activitatea metabolica, iar lipidele, glucidele si proteinele sunt procesate aproape perfect .- stimuleaza relaxarea si odihna .
- atenueaza stresul zilnic.- creste eficienta medicamentelor .- combate starile depresive si insomnia .- grabeste recuperarea dupa accidente vasculare cerebrale .- reducere colesterolul si lipidele sanguine. - stimuleaza imunitatea. - ajuta la vindecarea afectiunilor dermatologice si tumorale .- asigura starea generala de bine a organismului .
Apa vie - scut de protectie anti cancer Rezultate spectaculoase se vad insa mai ales, in cazul cancerului, unde apa usoara creeaza un scurt de protectie impotriva tratamentelor invazive precum chimioterapia sau cobaltoterapia si impiedica dezvoltarea celulelor canceroase. Deuteriul regleaza si diviziunea celulara. Cancerul nu este altceva decat o diviziune haotica si extrem de accelerata a celulelor maligne, care poate fi insa stopata prin scaderea concentratiei de deuteriu cu ajutorul apei usoare: dupa un numar de diviziuni programate esuate, celulele canceroase mor. Diviziunea si regenerarea sunt insa stopate selectiv: celulele normale moarte au un mecanism de diviziune de rezerva si nu sunt afectate de absenta deuteriului, spre deosebore de celula canceroasa, al carei metabolism este unul alterat.
Apa vie ajuta bolnavii de diabet Pe langa cancer, si alte boli grele isi gasesc ameliorarea cu ajutorul apei saracite in deuteriu, iar diabetul este una dintre ele: numerosi bolnavi de diabet au reusit sa traiasca fara insulina injectabila si cu glicemia in limite normale, consumand regulat, dupa o anumita schema de tratament, apa usoara.
Apa vie in cosmetica Apa echilibrata in deuteriu este de asemenea principiul activ al cosmetologiei medicale, o noua stiinta bazata pe elaborarea de catre medici dermatologi a produselor cosmetice de mare eficienta. Mutarea in laboratoare a cercetarilor asupra apei au confirmat inca o data ca fenomenul vietii lungi si sanatoase si al pielii tinere, viguroase, cat mai putin ridate si stralucitoare, energice si delicat matasoase in acelasi timp, sunt profund dependente de tipul si de calitatea apei.
Dar astazi va voi spune si ca apa are memorie Apa are cea mai buna memorie din toate substantele de pe pamint. Memoria apei este fenomenul care sta la baza unei ramuri a medicinei si anume homeopatia.Evident ca este un subiect controversat. Se pare ca moleculele de apa se rearanjeaza si astfel memoreaza informatii, desi compozitia chimica ramane schimbata. Fenomenul este numit si epitaxie, insemnand ca o configuratie de atomi a unei substante poate provoaca o randuiala similara la alta substanta cu care intra in contact.
Apa memoreza tot ceea ce a intalnit in traseul ei pana a ajuns la noi: de la obiectele pe care le-a atins, evenimentele in care a fost implicata, chiar si gandurile persoanelor cu care a intrat in contact. Mai mult, este substanta cu cea mai bogata memorie din toate substantele cunoscute pe pamant. Si nu numai ca e capabila sa pastreze, dar poate si transmite informatiile stocate mai departe. Ei bine apa este un „maestru receptor” cum o denumeşte plastic domnul cercetator Emoto: ea poate percepe, înmagazina şi reda, într-o formă ce poate fi percepută de ochiul uman, orice frecvenţă (vibraţie), fie că acesta este emisă de o melodie, poză, cuvânt, sentiment sau gând. După cum am menţionat există mai multe metode prin care apa a fost informată: prin cuvinte scrise pe bileţele ce erau lipite, pe sticla cu apă, cu scrisul către interior, prin expunerea apei la muzică, prin aşezarea unei fotografii în apropierea apei, prin expunerea apei la cuvinte rostite.
S-a încercat expunerea apei la cuvinte care exprimau acelaşi lucru (de exemplu mulţumesc), dar în limbi diferite. Imaginile nu au fost identice, dar au păstrat regula prezentată anterior. De aici se poate trage concluzia că apa nu recunoaşte cuvântul ca un simplu desen, ci mai degrabă înţelege semnificaţia acestuia, gândul si sentimentul, ce oamenii îl atribuie cuvântului.
Ceea ce mie mi s-a parut insa uluitor este ca in momentul in care apa a fost expusa melodiei lui Elvis Presley:si anume Heartbreak Hotel,s-a intamplat un lucru pe care nimeni nu l-ar fi crezut posibil! Ca şi cum ar imita cântecul, cristalul este împărţit în două, asemenea unei inimi frânte.Deasemenea un alt lucru iesit din comun a fost sa aflu ca apa sufera cand este ignorata.Dealtfel se si spune ca o lacrima este compusa din 1%apa si 99%sentimente.
Memoria apei se sterge prin trecere ei in alta forma decat cea lichida, si anume solida (ghiata) sau gazoasa (vapori). Apa se autopurifica prin evaporare sau inghetare si revine la forma initiala cu memoria curata prin condensare (ploaie) sau prin dezghetare. Apoi o ia de la capat cu stocarea informatiilor, memorand tot ce intalneste in cale pana trece din nou in alta forma decat decat lichida.
Stergerea memoriei apei sau autopurificarea se face si prin rugaciune. Prin rugaciune, apa devine mai dulce la gust si cu proprietati benefice ptr.organism, fara sa isi schimbe compozitia fizica. Nici un postulat al chimiei nu poate explica acest fenomen.
Apa purificata prin inghetare si dezghetare se numeste apa structurata si se pare ca are proprietati terapeutice deosebite. Aceasta insusire a apei inghetate este confirmata de marele numar al longevivilor centenari din Yakutia (inima Siberiei), din Tara Hunzilor (nordul Pakistanului), din Vilcabamba (Ecuador), sau din muntii Georgiei, Mongoliei ori Peru, care folosesc apa de baut din taierea si topirea ghietii din ghetari. Structura cristalelor apei de ghetar este similara cu cea a apei din celula vie a unui organism sanatos. In urma studiului acestei ape din ghetari s-a remarcat ca:
- grabeste germinatia semintelor si maturitatea plantelor udate cu ea;
- are puternic efect regenerativ asupra organismelor vii; mai precis, incetineste ceasul biologic, sau altfel zis, traiesti mai mult;- opreste hemoragiile; - cicatrizeaza arsuri, rani, taieturi;- are efecte benefice asupra sangelui si limfei (pe care le purifica), asupra sistemului cardiovascular, hormonal si chiar in cazuri de cancer.
Mai multi naturopati (de exemplu rusul Mikhail Tombak in "Sa traim 150 de ani") recomanda consumul curent de apa inghetata si dezghetata. Se recomanda un pahar obligatoriu pe stomacul gol dimineata. Cum se face? Daca nu ai acces la nici un ghetar si nici nu te poti muta in Himalaya, Tibet, Siberia ori Pakistan :)) … cumperi apa plata la pet (ar fi ideal sticla) din hypermarket sau o iei cu un recipient mai mare de la o fantana buna/ izvor de munte, si o versi acasa intr-un recipient mare din sticla ori o galeata din email si o bagi in congelator. Nu in sticle de plastic, ptr.ca la rece se accelereaza eliminarea in apa a ftalatilor din plastic. Astepti sa inghete, apoi o scoti afara si o lasi sa se dezghete singura. Sa nu ai ganduri ori sentimente negative cand faci operatiunea, ca strici apa. Se pare ca Einstein ar fi zis ca “lucrurile geniale sunt simple”. Adeptii culturii tibetane sfatuiesc ca dupa o discutie sau intalnire cu o persoana ostila, este bine sa faci o baie, deoarece apa spala informatia si energia negativa. De asemenea, daca esti intr-o discutie in contradictoriu cu cineva in casa, simpla deschidere a apei de la robinet duce la aplanarea conflictului.
Fulgii de zapada nu sunt nimic altceva decat gheata, insa formele pe care le iau sunt de o complexitate incredibila.Si de o frumusete iesita din comun. Un fulg de zapada se formeaza din combinatia mai multor cristale de gheata. Exista practic un numar infinit de aranjamente posibile.
Kenneth Libbrecht, un profesor de fizica de la California Institute of Technology studiaza formarea fulgilor de zapada, observand diferitele aranjamente care apar in diferite conditii.
"Incerc sa inteleg dinamica formarii cristalelor, pana la nimelul molecular", a pus Libbrecht. "Este o problema foarte complicata, iar cresterea fulgilor de zapada reprezinta un caz particular foarte interesant."
Libbrecht a inceput prin a studia fulgii de zapada in laborator, facand fotografii microscopice pentru a intelege fizica elementara a fiecarui fulg de zapada. "Crescand cristale de zapada in laborator in conditii controlate putem vedea cum apar diferite structuri, in functie de temperatura si umiditatea mediului. Incepand cu 2001, el a inceput sa fotografieze fulgii de zapada naturali. Asa cum se si astepta, a descoperit ca locatia e importanta. "In Fairbanks apar uneori cristale neobisnuite din cauza ca este foarte frig", explica Libbrecht. "In climate mai calde, de pilda New York, se produc in general cristale mai putin spectaculoase."
luni, 27 februarie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu