miercuri, 26 octombrie 2011

aurul +numarul 7

AURUL POTABIL
Daca in emisiunile trecute am vorbit despre istoria si proprietatile terapeutice atat ale smirnei cat si ale tamaiei, am ramas oarecum datoare sa spun tot ce stiu despre aur. Unul din cele trei daruri ,de fapt primul ,pe care Isus la primit la naştere a fost aurul. Să fi fost oare sub formă de bijuterii sau monede? Sau mai degrabă în forma lui cea mai pură, aceeaşi pe care Moise a obţinut-o pentru poporul lui Israel prin arderea pe foc a Viţelului de Aur. Din Biblie ştim că Viţelul de Aur a fost realizat de către israelieni în scopul închinării la idoli în timpul în care Moise fusese plecat pentru aflarea celor zece porunci. Tot acolo se spune că Moise „luând viţelul pe care-l făcuseră ei, l-a ars în foc, l-a făcut pulbere şi presărându-l în apă, a dat să bea fiilor lui Israel”(Ieşirea (Exodul), capitolu 32, versetul 20) Ipoteza că aurul oferit Pruncului Sfânt ar fi fost de fapt în forma lui cea mai pură aşa numita astăzi monoatomică- căpăta astfel un sens, mai cu seamă că şi celelate daruri ce i-au fost oferite lui Isus, respectiv tămâia şi smirnă, au tot scopul elevării spirituale. Tradiţia a păstrat numele celor trei magi. Cel mai în vârstă, reprezentat pe icoane cu barbă lungă şi părul cărunt, era Melchior, cel ce a facut darul in aur. În forma lui monoatomică, Aurul capătă culoarea albă şi aspect de praf de piatră ce poate fi cu uşurinţă dizolvat în apa devenind hidrosolubil şi deci asimilabil. Aurul este metalul corespondent Soarelui. Anticii apreciau aurul in primul rand datorita legaturii sale cu Soarele, vazind in acest metal realizarea echilibrului dintre Spirit si Materie. Soarele, prin radiatia sa subtila, prin lumina si caldura, este creatorul si sustinatorul vietii la nivelul planetei Pamant. Din punct de vedere medical, încă din perioada alchimiştilor, aurul potabil era considerat un adevărat panaceu şi se prescriau cure -- care ar fi avut rolul de a prelungi tinereţea şi vigoarea. Deşi aurul rămâne metafora puternică a alchimiştilor, trebuie înţeles că scopul lor nu era totuşi să se îmbogăţească ,ci să se desăvârşească, ceea ce implică o diferenţă fundamentală faţă de mentalitatea contemporană pragmatică si materialista. Ei operau într-un univers complex, mistic, în care desăvârşirea spirituală - condiţiona accesul la misterul obţinerii aurului, precum şi capacitatea de a-l folosi intr-un mod necuviincios. Altfel spus, pentru a deveni bogat, este necesar în prealabil să obţii desăvârşirea cunoaşterii şi a virtuţilor. Este ilustrativ în acest sens sistemul elaborat de cel mai celebru alchimist renascentist, Paracelsus (1493-1541). Preocupat de medicină, el dă o nouă direcţie alchimiei orientând-o înspre cercetarea ştiinţifică şi experiment, elemente fundamentale pentru modernitate. Preocuparea sa era să obţină panaceul universal, de esenţă indestructibilă cu ajutorul căruia să poată vindeca toate bolile şi să prelungească viaţa.

Bolile, bătrâneţea şi moartea sunt cauzate de dezechilibrele între elementele chimice care compun corpul omului, cele de bază fiind mercurul, sulful şi sarea. Cu ajutorul acelui panacea universal ,administrat bolnavului sau bătrânului se poate asigura reechilibrarea proporţiilor chimice în corp, redobândirea sănătăţii şi prelungirea vieţii.
Paracelsus credea că substanţa a fost revelată lui Adam de către Dumnezeu, si că secretul ei îl deţineau de-a lungul timpului şi Hermes , Solomon, Aristotel şi alţi cativa. Aşa cum în natură există ceva inalterabil, perfect, „Cea de-a Cincea esenţă”, în corpul nostru acţionează corespondentul ei spiritual, dându-i viaţă, echilibru, sănătate. Altfel spus, nu se poate opera eficient asupra corpului în vederea vindecării lui fără o cură concomitentă de natură spirituală. Desăvârşirea sufletului permite substanţei vindecătoare să circule prin corp pentru a-l pune în echilibru. Efectele se manifestă în reţeaua întreagă a constituţiei organice, psihice şi spirituale: aduce sănătate, bucurie, pace, iubire, îndepărtează ura, supărarea, alungă răul, vindecă orice boală, curmă suferinţa şi sărăcia, ajută la împlinirea dorinţelor inimii, călăuzeşte mintea spre bine şi desăvârşire. Dar Paracelsus previne asupra riscurilor la care se expun cei nepregătiţi spiritual care vor să posede Aurul alchimic, mânaţi insa de interese meschine. Tot alchimistii distingeau sapte metale, dintre care 2 erau perfecte, inalterabile: aurul relationat cu Soarele si Argintul relationat cu Luna.Iar celelalte cinci imperfecte simbolizate de planete astfel: arama de Venus, fierul de Marte, staniu de Jupiter, plumbul de Saturn, mercurul de Marte, aceasta clasificare facand legatura intre alchimie si astrologie . În medicina arabă a Evului Mediu, aurul era utilizat sub forma unui instrument special pentru aplicarea unor picături pentru ochi, deoarece se considera că are rolul de a clarifica vederea. De asemenea, pacienţilor colerici li se recomanda să contemple aurul, pe care trebuiau să-l ţină în mână, până îşi regăseau calmul. Tot în acea perioadă bolile de inimă, melancolia şi epilepsia se tratau cu apă în care era amestecată pilitură de aur. Aurul, prezent si in structura ADN-ului uman, este considerat in alchimie produsul final al evolutiei metalelor deoarece el reprezinta perfectiunea. Organismul femeii contine de 5-6 ori mai mult aur decat cel al barbatului. In China inca se mai gateste orezul cu o moneda de aur pusa in oala pentru a reface mineralele din corp, iar unele restaurante utilizeaza "frunze" de aur de 24 de carate pentru prepararea unor mancaruri sofisticate. Desi indicatiile privind prepararea acestuia au fost ocultate cu sfintenie, cercetatorii moderni au reusit sa creeze in laborator asa-numitul "aur coloidal".
Acesta este o solutie coloidala cu particule extrem de mici de aur in apa demineralizata. Particulele de aur se gasesc in apa in stare de suspensie. Aurul coloidal nu are gust si nu contine toxine. Aurul coloidal este un supliment care contine nanopatricule de aur de 24 carate, puritate minima 99,9-99,99%, in apa distilata ultrapura.
De mii de ani oamenii au adaugat aur in dieta lor, pentru a atinge un echilibru fizic, mental si spiritual cat mai profund. Cateva dintre beneficiile cele mai des enumerate in cazul utilizarii aurului coloidal sunt: scaderea stresului, anxietatii, a starilor depresive, cresterea vointei, a coeficientului de inteligenta, precum si a starii de bine general.
In organism, aurul coordoneaza activitatea sistemului neurovegetativ, stimuleaza secretia de adrenalina si de cortizon de la nivelul glandelor suprarenale, favorizeaza procesele de oxidare, stimuleaza diviziunea celulara si cresterea, impiedica coagularea sangelui. Actiunea subtil-energetica a aurului guverneaza in primul rand activitatea aparatului cardiovascular si circulattia sangelui. La nivelul aparatului cardiovascular, aurul controleaza ritmul inimii si dinamica circulatiei sanguine, influentand toate activitatile din organism, asa cum Soarele influenteaza toate miscarile planetelor din sistemul solar. Aurul mentine echilibrul activitilor celorlalte metale in organism. Aurul coloidal se foloseste in chirurgie pentru repararea vaselor distruse, a nervilor, oaselor si membranelor. Se mai foloseste si in tratarea a diferite forme de cancer. Injectarea de mici alice de aur ajuta la retragerea cancerului la prostata. Femeile atinse de cancerul ovarian sunt tratate cu aur coloidal si lasere cu vapori de aur pentru anihilarea celulelor bolnave si fara a le afecta pe cele sanatoase.
Unul dintre efectele cele mai fascinante ale consumului de aur coloidal este acela al cresterii acuitatii mentale si inteligentei. Studii controlate de laborator au aratat ca, in cazul consumului anumitor doze de aur coloidal zilnic, timp de minimum 1 luna, se evidentiaza o crestere a coeficientului de inteligenta (I.Q.) cu o medie de 20%. Vointa prezinta deasemenea o crestere semnificativa si, de aceea, aurul era folosit mai demult in tratarea dependentei de alcool. O asemenea crestere a vointei personale in urma consumului de aur coloidal, a ajutat totodata multi oameni sa treca peste starile de dependenta aparute in urma consumului de droguri. Încă din vechime se ştia că aurul are o acţiune benefică asupra întregului sistem endocrin şi mai cu seamă asupra glandei pineale. Această glandă se află în mijlocul capului şi are rolul de a face conexiunea cu Matricea Universală, ca mai apoi să continue transmisia către glandă pituitară (hipofiza) şi în continuare către toate celelalte. Aşa se face că sistemul metabolic funcţionează “de la sine”. Spiritual: Aurul coloidal a fost utilizat de mult timp pentru ajutorul extraordinar oferit in atingerea unei stari meditative profunde, in elevarea nivelului de constiinta, precum si in purificarea de natura subtila, spirituala. Aurul reduce stres-ul, ridica vibratia starilor interioare si relaxeaza corpul, avand un efect tonic asupra sistemului nervos. Remediul homeopatic "Aurum metallicum", a fost utilizat cu succes in tratarea pacientilor aflati intr-o dispozitie psihica suicidala. 88888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888
Aurul este recunoscut a fi un analgezic puternic (in cazul anumitor tipuri de dureri) si cu o actiune foarte blanda. Inca din 1900, uneori, medicii implantau o moneda de aur sub piele, la locul unei dureri articulare. Ca rezultat, aceasta durere era mult atenuata, iar in majoritatea cazurilor disparea chiar definitiv.
Aurul isi gaseste intrebuintare si cand vine vorba de frumusetea feminine: acesta reda fermitatea pielii, amelioreaza ridurile, confera stralucire tenului, redefineste conturul fetei si inchide porii pielii. In combinatie cu magneziul si cuprul, aurul combate lipsa de vigoare a pielii, ajutand la refacerea colagenului. Noile creme de lux devin lingouri la modul propriu, nu doar prin pret ci mai ales prin aurul continut. Aurul, carne a zeilor la egipteni a fost folosit de mult timp in medicina "neconventionala", in diverse elixire pretioase care tratau regi sau imparati din Occident sau Extrem Orient. In cosmetica aurul a fost folosit mai mult sub forma de pudra pentru a aduce stralucire si lumina pielii, dar de ceva timp acest metal nobil a intrat sub lupa dermatologilor care i-au studiat "biocompatibilitatea". El este deja folosit in chirurgia estetica, "grefat" sub forma de fire de aur si fata de alte metale nobile poate fi ingerat. Principiu activ vindecator in medicina chineza, aurul poseda virtuti anti inflamatoare, detoxifiante si formeaza un fel de "scut" pentru piele pe care o ajuta in lupta contra agresiunilor si radicalilor liberi. Implicit contra imbatrinirii!
Si pentru ca a venit vorba de lux ,nestematele erau alta data ingrediente pretioase in elixirele destinate regilor cand farmacia se impletea cu magia. Rubine sau smaralde pisate, diamate in pulbere sau safire in suspensie, aceste ingrediente fac parte parca din povestile cu zine. Si cu toate acestea homeopatia apeleaza de mult timp la ele. In cosmetica insa … folosirea lor nu are nimic in comun cu aceste credinte, adesea contestate, ci este fructul unor indelungi cercetari care apeleaza la nanotehnologie. Sideful, piatra lunii, bogata in oligoelemente este folosita pentru curatirea in profunzime si eliminarea celulelor moarte. Malachitul are o actiune protectoare, si detoxifianta fiind combinat cu lotus pentru o baie relaxanta, Rubinul amelioreaza microcirculatia si alaturi de pudra de safir aduce o luminozitate incomparabila pielii, un rezultat neted, vizibil instantaneu.

NUMARUL 7

Ca numar magic reprezinta momentul in care omul isi depaseste conditia terestra si isi poate indrepta privirea catre necunoscut, cautand perfectiunea spirituala. Vorbeste de profunzimea interioara de care fiinta umana are nevoie pentru a putea patrunde in tainele sufletului, de legatura sa cu universul.
As incepe descrierea misteriosului numar7 astfel: Dumnezeu va da un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, o binecuvantare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grija si un raspuns la fiecare intrebare. Curcubeul, cel mai frumos fenomen din atmosferă ce a impresionat omenirea din toate timpurile,ce ne face sa ridicam ochii spre cer, fiind considerat un "semn ceresc" care aduce binele, pacea si prosperitatea, contine iata 7 culori.
In Apocalipsa Sfantului Ioan, numarul 7 este amintit de peste 45 de ori. Ioan insusi are o viziune. O voce ii spune sa o scrie si sa o trimita celor 7 biserici. Vocea misterioasa i-a spus lui Ioan: “ Iata misterul celor 7 stele si al celor 7 candelabre. Ioan a observat o carte care se rostogolea si care era pecetluita cu 7 peceti. Cand Ingerul deschise a 7-a pecete, se lasa o mare liniste. S-a incheiat un ciclu evolutiv si se intra in urmatorul. Sa nu uitam cuvintele pe care unii le-au rastalmacit sau le-au dat intelesuri gresite. Inseamna ultima treapta evolutiva a unui anumit nivel si, implicit, prima treapta de evolutie de pe nivelul urmator.
Ramanand la scrierile biblice, sa mai consemnam cateva aparitii importante ale cifrei 7. Dumnezeu a creat lumea in 7 zile. Iosif a vazut 7 vaci grase si 7 vaci slabe, apoi 7 spice viguroase si 7 spice plapande. In adunarea lui Israel, preotul stropea de 7 ori voalul inaintea lui Dumnezeu.


Forma piramidelor din Egipt da nastere cifrei sapte prin combinarea celor trei laturi ale triunghiurilor si a celor patru ale patratelor. Exista sapte ceruri si sapte pamanturi, in traditia islamica. Exista sapte lumi in universul hindus. Candelabrul cu sapte brate este cel mai vechi simbol al iudaismului. Ca numar terestru, 7 se regaseste in orice realitate fundamentala. 7 note muzicale, 7 metale ale alchimistilor, 7 7 zile ale saptamanii, 7 chacre
Cele Şapte Corpuri ale Omului sunt următoarele:
1. CORP FIZIC
2. CORP VITAL
3. CORP ASTRAL SAU DE DORINŢE
4. CORP MENTAL
5. CORP CAUZAL SAU AL VOINŢEI
6. CORP AL CONŞTIINŢEI
7. CORP AL INTIMULUI
Biserica crestina recunoaste cele sapte virtuti si cele sapte pacate de moarte.
ORGOLIUL SOLAR:treuie stramutat ÎN CREDINŢĂ, ÎN UMILINŢA AVARIŢIA LUNARĂ ar trebui transformata ÎN ALTRUISM DESFRÂUL VENUSIANar trebui sa devina ÎN CASTITATE MÂNIA MARŢIANĂ sa devina IUBIRE LENEA MERCURIANĂ transformata ÎN SÂRGUINŢĂ LĂCOMIA SATURNIANĂ cristalizata ÎN CUMPĂTARE INVIDIA JUPITERIANĂ ar trebui transformata ÎN BUCURIE PENTRU BINELE APROAPELUI Numărul 7 este un număr foarte puternic. Planeta sa este Neptun şi îi corespunde Constelaţia Balanţei. Nota sa muzicală este SI, dintre metale Bronzul, dintre pietre este reprezenat de Opal. Pitagora, care a trait cu mai bine de 2500 de ani in urma, si care este supranumit parintele numerologiei, adora numarul 7 pentru potentialul sau spiritual. Numărul șapte apare, sub diverse forme si sensuri în multe tradiții ale lumii.
La mayasi, ziua a șaptea era sub semnul jaguarului, întruchipare a forțelor lăuntrice ale pământului. Această zi era plină de fast. In Islam, șapte este un numar fast, un simbol al desăvârșirii: se vorbește de șapte ceruri, șapte tăramuri, șapte diviziuni ale iadului, șapte porți. Planta tipica se compune din 7 parti( radacina,tulpina,ramuri,frunze,flori,fructe si seminte).
Saptamana are 7 zile; Fiinta umana este constituita din 7 principii; Corpul energetic are 7 chakre;La 7 ani mergem la scoala; La 14 ani obtinem buletinul de identitate;La 21 ani se considera maturitatea.
Exista 7 minuni ale lumii antice sunt: Marea Piramida de la Giza, Gradinile suspendate ale Semiramidei, Templul zeitei Artemis din Efes, Statuia lui Zeus din Olimp, Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rodos si Farul din Alexandria. Iar pentru cine nu stia gargaritele au 7 buline negre.

Persoanele nascute sub semnul acestei Vibratii sunt inspirate si receptive. Sunt filosofi innascuti, preocupati mai mult de latura spirituala a vietii. Profunzimea gandului, a intuitiei si a spiritului ii distanteaza de restul indivizilor - nelinistiti si interesati indeosebi de aspectul material al vietii.
Sunt studiosi si analitici, dispun de resurse si capacitati mentale deosebite, de aceea interesul pentru acumularea continua de noi cunostinte se manifesta timpuriu. Au un spirit de observatie foarte accentuat si o curiozitate ce nu cunoaste limite. Nu vor inceta niciodata sa caute perfectiunea, frumosul, adevarul si "de ce"-ul lucrurilor.
Nelinistile metafizice ii indeamna la meditatie - asupra misterelor existentei, asupra rolului pe care-l joaca omul in univers - de aceea, prin singuratate, se regasesc pe ei insisi, mai puternici si mai tari. Prezenta lor demna, rece, distanta, indeparteaza orice miscare de apropiere, fiind catalogati drept orgoliosi,vanitosi si antipatici. Insa, adevaratul motiv al comportamentului lor sta in faptul ca, putand fi foarte usor raniti, datorita extremei sensibilitati, adopta instinctiv o masca de indiferenta, care le permite sa-si ascunda emotiile si, implicit, sa-si apere intimitatea.
Atrasi de tot ceea ce inseamna "mister", sunt interesati de cunoasterea civilizatiilor vechi, a religiilor, stiintelor oculte si a parapsihologiei. Cerceteaza, studiaza si citesc, fara intrerupere. Datorita cunostintelor acumulate, sfaturile si intelepciunea lor sunt foarte apreciate. Desi nu-i preocupa castigurile materiale, nici renumele, deseori reusesc sa ajunga oameni distinsi, invaluiti intr-o popularitate care insa ii stanjeneste.
Pentru a-si regasi linistea sufleteasca trebuie sa petreaca cat mai mult timp in mijlocul naturii (aici pot medita, se pot regasi pe ei insisi), de aceea ii incanta calatoriile, indeosebi in locurile linistite si izolate. ocolesc aglomerarile si marile evenimente sociale, preferand tovarasia celor care au interese comune cu ale lor.
Minte patrunzatoare si analitica, rationamentele stralucite il ajuta sa descopere, sa creeze, sa se perfectioneze in diferite domenii ale stiintei, cercetarii si inventiei.
Deseori sunt pasionati de cercetari arheologice, geologice, fizice, sau de munca in mine sau metalurgie, de minutiozitatea bijutierului sau a expertului in cunoasterea pietrelor pretioase. Dragostea pentru natura le va prilejui contactul cu o serie de profesii precum cea de: agricultori, naturalisti, horticultori, floricultori, padurari, tamplari, ebenisti sau marinari, ofiteri navali, navigatori solitari. Daca nu pot calatori ei insisi, vor fi multumiti sa planifice calatoriile altora, ca functionari in birourile de turism sau ghizi.
Aspectul financiar este important numai in masura in care va asigura suma necesara pentru un trai confortabil, pentru ca sunt persoane rafinate si cu gusturi alese. Simpla idee de a avea bani nu-i va preocupa, nici nu vor face o obsesie din ea.
Traiesc intens dar le este aproape imposibil sa-si exteriorizeze emotiile, sa si le exprime prin cuvinte - de aici si necazurile din viata lor. Deseori sunt etichetati ca niste indivizi frigizi si indiferenti. In realitate, insa, orgoliul ii impiedica sa-si arate latura vulnerabila a interiorului lor.
7 poate patrunde tainele sufletului, numai alaturi de numarul 4, prin notele comune: acesta este serios, linistit, rezervat si chibzuit, ca si un 7; iar cu un 9, prin intuitia si puterea de atractie, prin curiozitatea si setea de perfectiune spirituala care il anima.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu