miercuri, 5 octombrie 2011

produsele stupului de albine

LAPTISOR MATCA
Multa vreme, oamenii care nu erau familiarizati cu produsele albinelor credeau ca laptisorul de matca este faurit de matca stupului. Adevarul este exact pe dos: laptisorul este facut de albine pentru regina lor. Cele mai tinere zburatoare din stup, cele mai pure, numite si doici, il produc in glandele lor hipo-faringiene. Este ca si laptele de mama pentru sugar. In stup, cu laptisorul de matca sunt hranite toate larvele, pana la varsta de 3 zile, dupa care vor manca, atat cat traiesc, doar miere si polen. O singura exceptie exista de la aceasta regula: larva de matca. Ea continua sa primeasca laptisor, care constituie hrana reginei, pe toata durata vietii ei.
Oul din care se dezvolta matca este identic cu cel din care rezulta albina lucratoare. Totusi, cele doua larve se dezvolta diferit, dintr-un motiv simplu: hrana. Laptisorul de matca este cel ce decide cine devine regina si cine ramane o simpla albina lucratoare. Apoi, pe parcursul vietii lor, tot laptisorul de matca determina alte diferente uimitoare. Daca o albina lucratoare traieste 4-6 saptamani, o matca traieste 4-6 ani, timp in care asigura perpetuarea familiei, depunand pana la 2000 de oua pe zi.
In laboratoarele din multe parti ale lumii, cercetatori de renume desfasoara studii amanuntite, la cel mai inalt nivel stiintific si tehnic, straduindu-se sa dezlege misterele laptisorului.
In Japonia, de exemplu, a fost demonstrat ca sub actiunea laptisorului de matca, din celulele stem nervoase se diferentiaza noi neuroni. Altfel spus, a fost rasturnata vechea teorie din medicina conventionala ca neuronii si alte celule nervoase nu se pot regenera.
Celulele stem reprezinta blocurile de constructie originale ale vietii umane, intrucat ele se pot transforma in multe tipuri de celule necesare alcatuirii unei persoane, de la tesuturi epiteliale la organe importante cum sunt inima sau plamanii. Ele ajuta embrionul aflat in pantecul mamei sa se dezvolte intr-un bebelus complet dezvoltat in doar noua luni si se gasesc in numar imens de mare in sangele care circula in cordonul ombilical. Celulele stem se pot multiplica la nesfarsit, avand rolul de a regenera tesuturile distruse, atunci cand sunt in numar suficient de mare, putand recrea un intreg organ, pornind doar de la cateva urme de tesut. Iar laptisorul de matca are capacitatea de stimula formarea in organism a unor cantitati impresionante de celule stem, crescandu-ne exponential potentialul de auto-vindecare.
Lăptişorul de matcă este singurul produs natural în care se găseşte 10 HDA (acid 10-hidroxi-2-decenoic), fiind şi un element principal în compoziţia lui. Acest acid are un important rol antibacterian, antifungic şi antiviral, stimulând şi producerea de celule stem.

O altă substanţă importantă ce se găseşte în lăptişorul de matcă şi care apare în formă naturală doar în acesta, este Acetilcolina. Acetilcolina are un rol crucial în procesul de transmitere a impulsurilor neuronale. Este o speranta pentru bolnavii de alzhaimer.
Laptisorul de matca poate fi consumat preventiv, astfel organismul va fi protejat impotriva diferitelor afectiuni. Se poate administra in lingurita de lemn sau plastic, dimineatea cate 0.5-1 g sub limba, sau in amestec de 10 g cu 250 g miere (jumatate de lingurita pentru copii dimineata, o lingurita pentru adulti).

Laptisorul este lipsit de toxicitate si in multe tari este incadrat in categoria aliment. Daca in stup este folosit ca hrana, putem sa il folosim si noi ca un aliment ce poate fi consumat la orice varsta fiind hranitor, revigorant, intarind imunitatea si sanatatea. Fortifiant, regenerotor, energizant,vitalizant.- Stimulator al cresterii.- Antiinfectios, antivirotic.
- Antitumoral, anticanceros, modulator al sistemului imunitar.
- Antireumatic.- Vitaminizant, antianemic mobilizand rezervele de fier din organism.
- Antisclerotic, incetinind procesul de imbatranire.- Echilibrator al sistemului nervos.
- Inlatura migrenele.- Inlatura radioactivitatea din organism mai ales in radioterapia ce se face in cancer.- Reduce tensiunea.
- Extern, limiteaza fenomenul de imbatranire a pielii.
- Tonifica si hidrateaza pielea, marindu-i elasticitatea.
In cosmetica se foloseste in tratamentul tenurilor ridate, ofilite si imbatranite.
Astfel pentru pistrui sau pete pigmentare se amesteca doua lingurite de zeama de citrice - portocale, lamai, grapefruit - cu o fiola de laptisor de matca si se aplica zilnic pe pete.


Laptisoarul de matca avand cea mai mare concentratie de vitamina B5 dintre toate produsele naturale cunoscute, este inegalabil in ceea ce priveste tratamentele pentru par.
Supranumita si “vitamina frumusetii”, B5 stopeaza seboreea accentuata, reda tonusul si lupta impotriva albirii premature a parului. Efectele ei n-ar fi atat de spectaculoase fara aportul celorlalti compusi ai laptisorului de matca.
Laptisorul de matca reface structura interna a firului de par, acesta devenind mai rezistent, stralucitor si frumos intr-un mod natural si, in acelasi timp, trateaza o lista intreaga de afectiuni ale scalpului, precum: calvitia, matreata, seboreea.
Daca sunteti in situatia de pierdere insemnata a parului sau aveti parul gras, uscat sau lipsit de stralucire, puteti incerca urmatorul remediu: sub forma de masca--
- 1 lingurita ulei de ricin, 1 lingurita ulei masline
- 1-2 galbenusuri proaspete (in functie de lungimea parului)
- 2 g Laptisor de matca Toate acestea se amesteca bine si se aplica pe par. Se acopera apoi capul cu un prosop si se lasa sa actioneze 30-60 de minute, dupa care se degreseaza cu sampon, se clateste si se aplica balsamul necesar. Se poate utiliza de 2 ori pe saptamana.Din experienta mea -- recomand acest tratament ca fiind excelent pentru par.

Veninul de albine este o substanţa complexă, un produs de secreţie al albinei lucrătoare şi al mătcii. şi depozitat într-o punguta, pe care îl elimină cu tot cu acul când sunt în pericol. Veninul de albine este o substanţă organică foarte complexă, este un lichid dens, transparent (incolor), cu miros particular, înţepător, gust amărui-acid, astringent, arzător şi cu însuşiri de a cristaliza într-un interval scurt de timp, formată din proteine toxice, lipide, acizi organici, uleiuri volatile, săruri minerale şi apă. Se solidifică în 20 de minute în contact cu aerul. Veninul de albine este un produs biologic propriu al albinei şi nu intră în rândul principiilor active transmise de plante. Componentele sale acţionează pe de o parte ca inhibitoare ale sistemului nervos, iar pe de altă parte ca stimulente ale inimii şi ale glandelor cortico-suprarenale. Prin stimularea producerii de cortizon, veninul de albine acţionează în tratarea afecţiunilor reumatismale, mai cu seamă în artrite. Aceasta reprezinta o combinatie excelenta pentru tratarea articulatiilor dureroase. Veninul de albine contine 18 substante naturale ce nu se pot reproduse in laborator.
Una dintre aceste substante este Melitina, care s-a dovedit ca are capacitatea de a stimula glanda hipofiza atat la oameni cat si la animale, eliberand un hormon care determina glandele suprarenale sa produca cortizon, unul din principalii agenti anti-inflamatori ai corpului uman. Melitina este de 100 de ori mai puternica decat hidrocortizonul.
Deasemenea ,veninul contine ADOLAPINUL un puternic analgesic—capabil de a reduce orice fel de durere. Administrat direct sau sub forma de injecţii, singur sau în asociere cu corticoizi, veninul de albine este cunoscut şi utilizat astăzi ca un factor activ în tratarea acestor afecţiuni: poliartrite infecţioase ; boli ale sistemului nervos periferic: lumbago, sciatică, nevralgii de trigemen , nevralgii intercostale, pareze de tot felul; boli vasculare: tromboflebită, arterioscleroza vaselor mem¬brelor; gută, astm bronşic; reumatismul poliarticular, muscular şi cardiac; În general se poate spune că veninul de albine, în doze mici, repetate, prin compoziţia sa foarte complexă, stimulează reactivitatea nervoasă a intregului organism, mărindu-i capacitatea de apărare împotriva infecţiilor. Cu toate acestea, utilizarea lui se va face numai cu avizul medicilor reumatologi şi cardiologi, specializaţi în apiterapie.
Unguentele pe baza de venin sunt de 100 de ori mai eficiente decat cortizonul.
Veninul de albine are capacitatea de a trata cu succes nevralgiile, migrenele, reumatismul, artrita, lombago, scleroza multipla.
.
Tratament pentru ten pe baza de venin
La ora actuala veninul de albine este utilizat din ce in ce mai mult pentru indepartarea ridurilor si intinerirea tenului. Aplicarea de venin de albine pe intreaga suprafata a tenului, determina hidradarea si calmarea iritatiilor.
Veninul de albine si activitatea cerebrala
Conform cercetarilor realizate in ultima perioada, veninul de albine are capacitatea de a imbunatatii activitatea cerebrala.
Veninul se poate folosi prin acupunctura la fel de bine. Chinezii au
combinat metodele de acupunctura traditionala cu folosirea solutiilor cu venin de albine in tratarea epilepsiei.
Literatura de specialitate conţine mai mult de 500 de cercetări ştiinţifice privind efectele terapeutice ale veninului de albine. S-a constatat că acesta este un remediu excelent pentru ameliorarea sclerozei în plăci, o boală considerată incurabilă. Efectul înţepăturilor de albine poate fi potenţat prin fitoterapie, existând numeroase plante care pot fi de mare ajutor în ameliorarea şi chiar vindecarea acestei boli.
Denumită frecvent boală misterioasă“ sau „boala cu o mie de feţe“, scleroza multiplă, numită şi scleroză „în plăci“ afectează sistemul nervos central, avînd mai multe forme de manifestare şi numeroase simptome, care se pot manifesta, sau nu, de la caz la caz, ori se manifestă progresiv, de-a lungul unei perioade variabile. În urma demielinizării sau afectării mielinei – stratul care înveleşte nervii sistemului nervos central, informaţiile ajung mai greu sau deloc de la creier la celelalte părţi ale corpului, determinînd astfel diverse disfuncţii. Nu se cunoaşte cauza precisă a bolii. Este considerată o boală autoimună – în anumite condiţii, sistemul imunitar al organismului atacă propriile ţesuturi.
Modul de folosire a veninului de albine este foarte puţin înţeles şi trebuie încă studiat. Sute de pacienţi caută medici şi chiar apicultori care ştiu să aplice terapia cu venin de albine, deoarece amelioreaza simptomele sclerozei multiple in numai cateva saptamani.

Aceasta a fost incursiunea noastra in stupul albinelor, desi poate mai erau multe de spus . Sper ca fiecare dintre dumneavoastra sa aiba macar un borcanel cu miere in camara, pentru ca este un adevarat elixir de tinerete si vitalitate.
Ne revedem saptamana viitoare cu subiecte la fel de interesante .Va doresc iubire si magie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu